Jump to content


Photo
- - - - -

Transfer of website to new host

transfer

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 highchiro

highchiro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 22 March 2014 - 08:23 PM

I am trying to transfer my website from one server to another. I had soho on one and have both back up my webpage and made a transfer file.

 

I have installed soho via softaculous on the new website, and the folder and files all seem to have installed. Now when I try to access highlandchiro.co.uk/soho/sohoadmin/ it does not find the page at all. My new server is setup correctly as I have the holding page.

 

I was kind of hoping to access the familiar soho control panel and upload my website from either the transfer file or the backup.

 

Can anyone suggest what I am missing. Thanks.



#2 dresswell

dresswell

    Soho Dog

  • Administrators
  • 3,409 posts
  • LocationU.S.A.

Posted 22 March 2014 - 09:13 PM

Try this

http://highlandchiro.co.uk/soho/sohoadmin/index.php

dresswell


 Free Soholaunch Hosting
Soholaunch Pro or Soholaunch Ultra Free with Hosting.
Check out our soholaunch hosting if your tried others

and were disappointed with your host or there support.
Get the help you need to build your website today.

Now offering a 99cent 1st. month Trial Offer.
Easy Website Maker


#3 highchiro

highchiro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 23 March 2014 - 03:48 PM

Ok I have accessed the page but when I try to restore my website it says site restored but does not actually restore my website. I also tried site transfer but it just sits on transferring website and doesn't change.

 

What am I doing wrong?



#4 dresswell

dresswell

    Soho Dog

  • Administrators
  • 3,409 posts
  • LocationU.S.A.

Posted 23 March 2014 - 04:26 PM

If you want to PM me the cpanel username and password i will

see what your doing wrong.

You should also upload your soho backup file you have

to your cpanel so i can also check it.


 Free Soholaunch Hosting
Soholaunch Pro or Soholaunch Ultra Free with Hosting.
Check out our soholaunch hosting if your tried others

and were disappointed with your host or there support.
Get the help you need to build your website today.

Now offering a 99cent 1st. month Trial Offer.
Easy Website Maker


#5 highchiro

highchiro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 24 March 2014 - 01:35 PM

This is the error I get when uploading the backup unable to read file /home/highland/publichtml/sohoadmin/program/webmaster/backups/import.txt

 

When I check in control panel there is no import.txt file there.

 

If there is something simple I can do to fix this error let me know. If not I will PM my login details.

 

Thanks

 

Eugene



#6 dresswell

dresswell

    Soho Dog

  • Administrators
  • 3,409 posts
  • LocationU.S.A.

Posted 24 March 2014 - 02:37 PM

I would need to see your cpanel setting to see what is wrong.

Other wise i am just guessing and wasting my time.

dresswell


 Free Soholaunch Hosting
Soholaunch Pro or Soholaunch Ultra Free with Hosting.
Check out our soholaunch hosting if your tried others

and were disappointed with your host or there support.
Get the help you need to build your website today.

Now offering a 99cent 1st. month Trial Offer.
Easy Website Maker


#7 highchiro

highchiro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 24 March 2014 - 04:00 PM

OK I will PM my cpanel login details. Backup is in the webmaster/backups folder. Will be done in about half an hour. If you fix it let me know how.

 

Cheers

 

Eugene



#8 dresswell

dresswell

    Soho Dog

  • Administrators
  • 3,409 posts
  • LocationU.S.A.

Posted 24 March 2014 - 05:08 PM

Done.

When doing a site restore like this you need the same named database and user info.

You had set up the new soho using a new database with a different name and user.

dresswell


 Free Soholaunch Hosting
Soholaunch Pro or Soholaunch Ultra Free with Hosting.
Check out our soholaunch hosting if your tried others

and were disappointed with your host or there support.
Get the help you need to build your website today.

Now offering a 99cent 1st. month Trial Offer.
Easy Website Maker


#9 highchiro

highchiro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 24 March 2014 - 06:42 PM

You are a star



#10 highchiro

highchiro

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 24 March 2014 - 08:22 PM

OK I can now access the sohoadmin control panel but it does not create a backup when selected, which I thought would be sensible now its all working. I will PM my new soho login details.

 

Thanks

 

Eugene



#11 dresswell

dresswell

    Soho Dog

  • Administrators
  • 3,409 posts
  • LocationU.S.A.

Posted 24 March 2014 - 08:44 PM

exec and shell_exec are disabled.

You need both enabled to do backups and a few other things.

dresswell 


 Free Soholaunch Hosting
Soholaunch Pro or Soholaunch Ultra Free with Hosting.
Check out our soholaunch hosting if your tried others

and were disappointed with your host or there support.
Get the help you need to build your website today.

Now offering a 99cent 1st. month Trial Offer.
Easy Website Maker





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users